Se oli Brasilian lippu Talin urheilupuiston lippusalossa, kun minun ja Helsinki Cupin rakkaus alkoi. Olin yhdeksän ja olin saapumassa ensimmäiseen peliini. Ei haitannut silloiset kyntöpeltoja muistuttavat Talin nurmikentät ja niiden epätasaisuus, kun pieni poika sai hengittää urheilun suurtapahtumaa. Uskomaton ensimmäinen kohtaaminen.

Tästä kohtaamisesta asti Helsinki Cupilla tai oikeastaan Hesa Cupilla on ollut sydämessäni oma lokeronsa. Rakkautta ensisilmäyksellä.

Hesa Cupista tuli minulle SE urheilun suurtapahtuma valmentajana. Valmistin joukkueeni siihen aina – nuoren valmentajan innolla – huolellisesti Hesa Cup -leirillä. Niissä oli aina sama kaava: tutustuminen pelikenttiin, avaus-, rakentelu- ja murtautumisharjoitteet (kenttävakseja peläten), minigolfia (tai muuta yhteistekemistä), yhteisruokailu ja taktiikkapalaveri.

Ja lähes järjestäen joukkueeni ensimmäiset pelit Hesa Cupissa olivat ylilatautumisen juhlaa.

Brasilia, Helsinki Cup ja minä kohtaamisemme uudella tasolla, kun otteluohjelma kertoi vastustajan olevan Brasiliasta. Pelin alkuun oli kuitenkin vain joitakin minuutteja enää mutta vastustajaa ei näkynyt. Me olimme tietysti valmistautuneet peliin jo lähes tunnin pallon kanssa, ilman palloa ja taktiikkataulukin tanassa. Minuutti ennen pelin alkua brasilialaispojat laskeutuivat bussista, poistivat päältään tuulipuvut ja pelasivat meidät pökerryksiin.

Tänäkin vuonna Brasilian lippu on salossa, kentät ovat silkkiä verrattuna 30 vuoden takaisiin alustoihin – ja minä yhä vain rakastan Hesa Cupia. Kaikkea hyvää järjestäjille ja osallistujille!

Kitjoitus on osa Erkko Meren keräämää kokoelmaa:

Minä ja Helsinki Cup

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s